Corporate

Project name: Anasia Head Quarter  Year: 2022

 Client: Anasia     Area: 1100M2

 location: Badr City   Status: Completed

Design & build project for Anasia company’s 4 floors building headquarter was such a design challenge, as it is a steel structured building in Badr city. According to using of iron columns, beams and ceilings in building structural design, we worked on emphasizing this industrial identity by employing these elements within the industrial design concept for the building spaces.
We used corrugated iron sheets as well as iron false ceilings, OSB wood for walls claddings and furniture. In addition to diverse out of the box furniture designs and distribution.
This is to insure project diversity from the traditional designs of office spaces, and to create distinguished atmosphere.

Project name: El Helow Head Quarter Year:2021

Client: El helow Group Area: 1000M

location: New Cairo Status: Completed

Designs & implementation for El Helow Group headquarter is relied on creating the concept of modernity and going through varying opened and closed spaces which were distributed on the building façade for distinctive motivating work atmosphere.
The logo blue color is shown on company’s glass walls and on blue wooden slices on the background of industrial ceiling designs to insure company’s identity.
Brown color shades are used for wood walls claddings, Partitions and matt beige Porcelain floors, to add warmth to the place.

Project name: Office space of Masria company Year: 2019

Client: Masria for cards Area: 1100M

location: New Cairo Status: Completed

Only three months have been taken to complete the project of Masria for cards company headquarter as of the project inspection date to its delivery date, posing a significant challenge to us. We applied the concept of open areas to grant more space and to ensure easy movement while closing the offices of managers and meeting rooms. The design considered the industry concept to reduce the cost and to provide the company with a distinguished new modern style. Reception space is placed opposite to the company entrance in order to show the company name and logo to the visitors. In addition, waiting area is used to show the development of company products over the years. The company digital work nature and logo color clearly effect on the design, furniture, wall colors, floors with the view of demonstrating and expressing the company’s commercial identity.

Project name: El sewedy office building Year: 2022

Client: El sewedy electrometer company Area: 1600 m2

location: 6 October city Status: under construction

We designed the office building of 1600 m2 – 4 floors for ElSweedy Electrometer company.
The challenge was maximum use of spaces to achieve the client’s multiple – various requirements.
As the building was designed to be separated clinics, we processed the designs avoiding the presence of many structural columns, by studying connection between the company’s deferent departments and well distribute them to the building floors.
To create spaciousness and to ease team work communication, we adopted modern style and opened work spaces with closed meeting and manager’s rooms.
In line with the energy saving method,.
we relied on day light use for most of project spaces designs.
El Sweedy Corporate identity is clearly showed via using the logo color RED with gray background for various materials for walls and floors, we used wood for walls & ceilings to provide feel of warmness.

Project name: CCC office Year: 2022

Client: CCC Area: 90 m2

location: New Cairo Status: COMPLETED

Designs & build for this office space was challenging for the maximum use of space to create work space for the maximum number of employees in addition to a meeting room, kitchenette and a toilet considering the feel of spaciousness.
Spaces were distributed on the elevation to enjoy day light during work time & for energy saving.
Design was carried on modern style in straight lines & simple material colors to provide nice work environment.

Project name: Homzmart Head Quarter Year: 2021

Client: Homzmart Area: 1650 m2

location: Ring Road – Maadi Status: Completed

HOMZMART office space design on 1650 m2 area is characterized by modern and casual design which fits the company’s identity as it is a fast growing startup company in and outside Egypt depending on young team work members.
We created spaces and atmosphere to suit this age group which came up with modern and elegant designs as well as distinguished furniture units specially designed for this project to ensure the company’s excellence in this field.
In addition to one more challenge which is low height ceiling which directed us to use white paint industrial ceilings to give more height with some gypsum board and wood to ensure the design ideas.

Project name: Akhnaton school Year: 2022

Client: Akhnaton school Area: 2741 m2

location: new Cairo Status: Not Started

 Proposal of renovation project for Akhnaton Language Schools was a big challenge to change the old design to new modern design to commensurate with modern technology.
Designing reception area and public spaces was ultra-modern style via using printed glass which includes golden curved lines cladding for reception columns to provide new modern luxurious atmosphere.
In addition to designing different parents waiting area, we moved the counter to avoid movement defects due to old big columns in the entrance area.

Project name: Masria digital payments Year: 2022

Client: Masria digital payments Area: 390 m2

location: new Cairo Status: Not Started

 mdp company’s office designs was out of the box which based on open merged spaces supporting the concept of shared spaces for communication between company’s staff & clients , that was clearly showed in reception area designs.
mdp corporate identity & logo color was echoed on the interior design which showed on many lines and curves with the logo blue color shades supported with wood claddings for warmness feeling to avoid sense of coldness of blue & grey colors.

Project name: Office space of TPAY company Year: 2020

Client: TPAY  Area: 1870M

location: New Cairo Status: Completed

  The project to design and build a building consisting of 5 floors at the TPAY company headquarter mainly aimed to use the maximum possible spaces. The ground floor contains the company’s main entrance and meeting rooms. The first floor includes the senior management offices while the remaining floors are open spaces to be used by company’s different departments. Each floor has an open breaking area as well as the external recreation spaces. The walls are light grey with white furniture to grant a bright and homogeneous internal space. The Company walls design considered the diagonal lines of company’s logo. The logo colors are reflected in the floor carpet, furniture and pendant lighting units.

Project name: Thyssenkrup Meeting room Year: 2021

Client: Thyssenkrup Area: 50 m2

location: Sheraton – Cairo Status: under construction

Meeting room renovation design in Thyssenkrupp company relied on major problem which is echo obstruct and annoy meeting members.
We visited the place to analyze the problem and find the solution, we discovered that the meeting table design as large U shape and chairs spacing led the users to raise voices, and Granit floor tiles made echo which obstruct users.
Therefore, we redesigned the meeting table to rectangular shape which reduced the space and lower meetings members voice.
In addition, we changed floors to carpet tiles and covering walls & ceiling with decorative isolating tiles, all in modern, calm, motivating interior design frame.

Project name: Office space of Net Pulse company Year:2018

Client: Net Pulse Area: 160M

location: New Cairo Status: Completed

Net Pulse headquarter is designed and built within only two months. The project was an open and fully finished space. The main purpose was to keep as possible as the current floors, air conditioning units, lighting units, doors and wall glass parts to be re-used in order to reduce the cost. The most important spaces (e.g. managers offices) are designed and placed to overlook the outer garden. The staff open area is located at the internal court of building with the company reception area. The company identity reflected in the design by using the blue color which has been clearly demonstrated in the phenyl designing and printed on doors and glass parts, clearly reflecting the company’s work and culture.

Project name: YRD office space Year: 2016

Client: YRD Area: 450M

location: New Cairo Status: Completed

This project’s main challenge was to create an administrative work environment in a residential building. We solved this problem by creating the company’s entrance separated from the main entrance of the residential building. landscape of the company’s entrance was designed in a manner enhancing the administrative character. Internally, we demolished all walls of residential rooms and transferred them into an open space and separated rooms by glass & brick walls to create a spacious sense of space. Clearly, the internal kitchenette was designed to overlook on the workstations area to interactive atmosphere between the teamwork. The external backyard was used as staff break area after providing it with needed landsscape designs. The industry concept is used to enhance the company’s administrative identity. The ceilings are open and black-painted beside grey coloring on brick walls directly similar to company’s logo color with white furniture and dark walnut wood to provide more warming atmosphere.

Project name: Branch of Systra company Year: 2016

Client: Systra Area: 650M

location: New Cairo Status: Completed

Designing and implementing international Systra company branch which has many branches throughout the world. The project was delivered within only three months starting from design up to implementation and supply of furniture which imported by us. The company’s activity relies on the principle of delivering a specific project then moving to another project through several teamworks . Based on this vision, we has divided the project into repeated work units. Each unit includes group work area, manager office and assistant office in order to improve the staff performance. The design was characterized by the pure simplicity and overlooking on the external view as the company is directly located at the Nile. Clearly we used red color (main color of company’s logo) for wall signs and floor carpets with the view of enhancing and confirming the company’s identity.

Project name: Branch of PWC company  Year: 2018

Client: PWC Area: 295M

location: Alexandria Status: Not Started

We used this design to participate in tender of Design&Build branch for PricewaterhouseCoopers company which is an international company having several branches throughout the world , the company has a strong design identity through its previous branches. This branch had a difficult planning issue due to the narrow and small area at the middle and the low ceilings. We applied the principle of open space before and after the narrow area to provide sense of spaciousness and to support the teamwork performance and comfort. We employed this middle area as the beverages break area.
To translate, show and reflect the company identity and work field on the design. We reflected this by choosing colors derived from company logo in the custom made lighting units of the reception area as well as the separators of the workstations .Also this is showed in the percentage sign which printed on phenyl to be used on the glass walls in order to confirm the company identity in the field of accounting and financial consultations.

Project name: Office space of Ghanim Group Year: 2018

Client: Ghonaim group Area: 185M

location: New Cairo Status: completed

The design and implementation project of Ghonaim International Group’s head office has been completed within only two months. The project’s challenge was the small space with customer’s several needs and large staff number. However, all client needs were met through the accurate space consideration and optimal area distribution without any wasted space. Meeting room and general director office were connected to ensure the easy movement of director and to maintain his privacy. In this project, we faced some problems such as the plumbing risers located at the general director office. This problem was solved by creating a wooden bookcase with wallpaper and lighting spots in order to be used as a background to the general director desk and accordingly the existing plumping riseres transformed to a decoration background.

Project name: Ghonaim group building Year: 2019

Client: Ghonaim group Area: 1580M

location: Borg El Arab City Status: Completed

This project framework was an internal and external design of Ghonaim International group building for pharmaceutics and cosmetics. We designed the ground floor to be used as double height reception area to be separated from open work spaces and some closed rooms. The 1st floor was for the senior management. In addition, the 2nd floor is designed as open areas for future expansion. The office of chief executive officer is designed to be located on the main facade of the building and rich with wooden claddings as he prefers. These wooden claddings were used with imported marble to create more deluxe and modern design to meet the design of other building spaces.

 

Project name: El Rawda School b 2016

Client: El Rawda Area: 18000M

location: Jeddah – KSA Status: completed

In this project, an external and internal design is conducted to Al Rawda school in KSA consisting of 5 floors in addition to designing several entrances located at big court to separate the movement of parents, teachers and different aged students. The parent’s entrance is located on the main street with high glass interface overlooking on the big internal court of school. The name of school is grooved on the wooden wall claddings with modern designs. In addition to several deluxe waiting areas. The analysis of educational activities is considered by creating innovative designs for kindergarten classrooms. The remaining classrooms is designed in a manner allowing communication and interaction between the students and teachers and supported by graphic drawings on walls enhancing the educational values.

 

Project name: Office space of Adeer company Year: 2015

Client: Adeer Area: 500M

location: KSA Status: Completed

This project is the internal design of Adeer headquarter in KSA. This building is characterized by high level modern distinguished design. The company logo, turquiose and black, is used to start the design creation. This logo is used in the walls and furniture and supported by white marble in the floor and white and black wall claddings in order to create an internal creative work environment with modern design. We emphasized this design identity in the external terrace which is designed as staff break area with elegant landscape details.