Residential

Project name: Private Home Year: 2024

Client: Private Area: 450 m2

location: Madinaty – New Cairo  Status: under construction

The integration of straight lines, marble and wood on the walls and floors added modernity and luxury to the atmosphere of this home. Designing a spacious reception space with wide openings overlooking the garden helped create a feeling of comfort in the spaces of the ground floor. The use of indirect lighting in the designs of ceilings and walls gave a feeling of calm and comfort. The design of the rest of the house’s spaces, including bedrooms, living rooms, and bathrooms, was in the same direction as the character of the ground floor, to emphasize the unity of the interior design.

Project name: Private home Year: 2023

Client: Private Area: 370 m2

location: Joulz comp. – 6 October Status: under construction

The architectural design for this house is characterized by the presence of a patio in the middle, 3 floors, which inspired us to enhance this feeling in the interior design by designing the house as a one design unit with interconnected spaces parts between its different floors. The ground floor is completely open and overlooks the middle space, which is covered with glass from above, the activities of the ground floor wrap around it, so we see the fully open kitchen, living, dining areas, and on the other side the main staircase. The design was based on variety of design elements and harmony in their textures, materials, and colors. Shades of gray from light to dark can be seen in all parts of the house in accordance with the client’s taste. The design relied on straight lines and a good choice of furniture elements and simple details to give an elegant theme.

Project name: Privet  Year: 2023

Client: Private Area: 270 m2

location: Lake west Comp. – Zayed City  Status: Under construction

House of a small area, but it contains many elegant design elements to meet the desires of the client and his family. The design elements used were based on the harmony of materials, colors, and details. For example, we designed that most of the floors with two kinds of marble only, white and gray, wood that came in light golden tone with other parts in dark gray, and the use of distinctive lighting units in black and gold. The facade openings were oriented to the direction of the garden, and most of the spaces were directed to it to achieve an enjoyable visual view while moving through spaces of the house. Indirect lighting on different flat surfaces, whether ceilings or walls, increased the aesthetics of the spaces. Careful selection of furniture pieces was an important factor in the harmony of interior design and the expression of modernity.

Project name: Summer Home Year: 2023

Client: Private Area: 700 m2

location: Madinaty – New Cairo Status: Under construction

 In designing this house overlooking the golf area in Madinaty, we took into account meeting all the multiple needs of the client and his family, as well as expressing the spirit of luxury through modern designs. We relied on marble and wood as a natural material in abundance to give a feeling that enriches the interior atmosphere. The theme of the house is calm and combines different shades of beige with different materials, including marble, wood, paints……etc. Indirect lighting is one of the essential elements in the design to increase the feeling of calm and comfort inside the house. Furniture pieces were carefully selected for the comfort of their users and to ensure the desired luxurious atmosphere.

Project name: Summer Home Year: 2021

Client: Private Area: 240 m2

location: Ceasar North Coast Status: Completed

One of the unique design experiences is design and implementation for this summer house, as it was previously designed according to design decisions of other designer & owner before it was transferred to the new owner who has different desires and needs.
This was the challenge to create new design for a summer house to meet the new owner needs without demolishing and removing previously used expensive materials.
New atmosphere came to be calm to meet summer holiday use depending on reducing furniture units and use of simple lines walls cladding, using light blue & gray color shades for furniture affected with sea color, and to meet already fitted floors colors.

Project name: Private home Year: 2022

Client: Private Area: 360 m2

location: Uptown – Elmoqatm Status: under construction

Uptown house design problem was that it is fully finished and the owner has already got the furniture for another home, challenge was to create compatibility with Current designed and finished house status, Previously supplied furniture units & Client new desires and needs.
So we did many fundamental design modifications for house spaces to achieve the required compatibility such as open the kitchen to reception area as well as redesign the master bedroom, living room and toilets. In addition to change some of finishing items to meet furniture units needs.
Using natural materials like wood, marble, and gray wall paints with indirect lights, were the most important design elements to create luxury calm atmosphere in this house.

Project name: Private home Year: 2020

Client: Private Area: 345M

location: New Cairo Status: Not Started

The client’s desire for this project was to have a modern, elegant and very simple home.
Initially, the kitchen was expanded by merging the nanny’s room and cutting off part of the large guest bathroom.
The desired style is accessible with white and grey colors in paints and marble in floors, walls and some wooden claddings. With the addition of gold in some furnishings, lighting units and accessories for more luxury.
A distinctive wood library is also designed to serve as a divider that separates the reception from the guest toilet.
Finally, the color of the cashmere was added in some of the furnishings as a distinctive color for the personality of the client.

Project name: Private home Year: 2010

Client: Private Area: 450M

location: Zayed City Status: Completed

When we received this project, we noticed a great waste of space, especially on the ground floor which had one guest salon and dining area despite the large space, so we demolished all the walls and redesigned the place and converted it into a reception space with three various guest salons, an open dining room and a large open kitchen connected to a drinks bar.
Design is based on modernity, simplicity and the use of gray in walls and floors with a walnut veneer with a green apple color as a customer’s favorite color. Various ideas have also been developed in landscape design where the back garden has a large swimming pool with wooden floor, a winter session and a TV Pergola, and a barbecue corner with all the required accessories. Accordingly, all the rooms of the house were directed and the windows were increased to see and enjoy the view.

Project name: Private home Year: 2019

Client: Private Area: 460M

location: New Cairo Status: Under Completion

A project of designing and implementing the interior decoration of a villa in Madinaty. The interior design of this house was based on the concept of simplicity and open area for guest salons and dining area, with the separation of the living room and the open kitchen in one open space to preserve the privacy of the family.
The design is a very light classic using only pans and cornices and a few simple classic details in the furnishings.
The color scheme also emphasized this concept using light pastel colors such as very light grey paints and beige marble floors, and pink was added in some furnishings, wallpaper and accessories to reach a stylish light classic design that realizes the client satisfaction.
All rooms of the house have been directed and window areas increased to see and enjoy the view specifically on the ground floor.